A N K A R A ''SON TANGO''

                                                                                                                                                                                VE YİNE UMUT!                                                                                                                                  Ankara son günlerde hüzün,yas ve kara.Soğuk hastane önleri,ambulans sesleri.Gitmeyi pek sevmesemde boş alışveriş merkezleri,çocuklarımında okula giderken binmek istemedikleri metro,Kızılay becbur kalmadıkça kimsenin gitmek istemediği,gidenlerinde hüzünle bahsettikleri sesizliği;                                                       nereye kadar,ölümse ölüm bize her yerde herşeyden daha yakın.                                     Ruhlarımızı öldürmelerine daha fazla izin vermeden,sözlerden uzak hayata yeniden kaldığı yerden  ATATÜRK'Ün başkentinde yaşayan bizlere yakışan  T İ Y A T R O'da buluşmak, tırsarak,söylenerek,söverek değil,Devlet tiyatrolarına destek bu hizmeti veren insanlara saygı adına gitmek inadına sahneye çıkmak var gücümüzle,kültürü,medeniyeti,saygıyı,zerafeti,emeği avuçlarımız acıyana kadar alkışlamak.     Ü R E T M E K  lazım.
                  
                                                                                               

Yorumlar

  1. Çocukluğumun huzurlu, sakin, güzel Ankara'sını da yok ettiler:( en son Anna Karanina'ya gittim. Yıllar oldu tiyatroya gitmeyeli:( Keşke her yıl en az bir oyuna gitsem diyorum ama yapamıyorum. :(

    YanıtlaSil
  2. Gidebilseniz keşke ! Bana iyi geldi.Medeni-duyarlı-Nazik-saygılı insanlar topluluğu tiyatro seyircisi,insana huzur ve umut veriyor.

    YanıtlaSil
  3. Tiyatro çok başka bir şey, hayalimdii:(

    YanıtlaSil
  4. Tiyatroyu ben de çok severim. Ama yıllar var ki, gidemedim. Dediğiniz gibi, tiyatro seyircisi çok farklı. Yazınızı okuyunca özlediğimi fark ettim. Fırsat yaratıp, gitmek lazım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zaman yaratıp gitmelisiniz,seyir halindeyken seyircinin sessizliği, çoğulların sesli hali,insana çok iyi geliyor.

      Sil
  5. Merih'ciğim sözlerine sonuna kadar katılıyorum yerden göğe haklısın korkunun ecele faydası yok nerde olsa bulur herkese hayırlı yaşamlar.

    YanıtlaSil
  6. ne güzel yazmışsın. iyi ki gitmişsin. oyun nasıldı bu arada ?

    YanıtlaSil
  7. Güzeldi dönemin Arjantin'inde yaşanan cunta ve baskı döneminde bir aşk hikayesi.Müzik,tango,danslar harikaydı,sadece bir işkence sahnesindeki efekt kulaklarımı ve beynimi altüst etti oda sanırım işkencedeki hisedileni,seyirciye yansıtmak olsa gerek amacına ulaşmış.

    YanıtlaSil
  8. Geçen hafta gittim bir tiyatroya çok da güzeldi. Tiyatro bir başka duygu geçişleri muhteşem...eline sağlık yazı için...

    YanıtlaSil
  9. Ne iyi yapmışsın canım kokup kapalı kalınmayacak elbet.

    YanıtlaSil
  10. Ne iyi yapmışsın canım kokup kapalı kalınmayacak elbet.

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle katılıyorum emeği alkışlamak lazım, üretmek lazım.. tiyatro hayattır gerçekten de..

    YanıtlaSil
  12. Sağolun.Evrensel değerleri önemseyen,çağdaş düşünen sizin gibi insanları tanıdıkca ülkem için endişelerim azalıyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Merhabaaaaa yoğunluktan ziyarete gelemedim ama sürekli de aklımda tuttum,hoş geldiniz ve ben çok mutlu oldum aramıza yeni ve bizden biri katıldığı için :))) bizden derken kastettiğim bizim gibi dikişsever ve coşkusu olan...Tiyatro aşığı olduğum için de bu yayını seçtim ilk etapta ama diğerlerini de gezeceğim,sevdim sizi ayrıca :)))

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim gelmenize çok sevindim,halayımda yeriniz boş olacaktı sağolun bende çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Üniversiteyi Ankara'da okudum. O dönem Ankara DT'nin temsillerini sıklıkla seyrettim. Şimdi o kadar çok özlüyorum ki...

    Renkli günler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder