UÇMA TURNAM!!!!!

                          Dünyanın  her yerinde farklı anlamlar verilen turna kuşuna ,anlamlı bir günde yer vermek  yağlı boya ile çalıştığım tablomun benim için ne anlam ifade ettiğini paylaşmak istedim. Turna kuşu hayatın,barışın,muutluluğun,güzelliğin,şans ve berketin sembolü olarak nitelendirilir.Sizlerinde hayatınızın her anında bunlara sahip olmanız dileğiyle.  

Antik Mısır'da,antik Yunan'da,doğu inançlarında,islam tasavvufunda ,Çin kültüründe,japon kültüründe;hemen hemen birbirine yakın semboller yüklenmiş özel bir kuş olduğu söylenir.
                           
                                   
Çin'de belirtilen bir hikayeye yönelik;yara almış bir turnanın yarasını saran bir adamın evine çok hoş bir kadın gelir,beraber sevinçli bir yaşam yaşarlar.                              Kocasına hoş elişleri yapar ve onu zengin eder.Ancak günden güne bayan zayıflamaya başlar,bayanın bu halini merak ve heyecan eden adam gizlice onu seyrederken,bayanın bir turna olduğunu elişlerini yaparken her gün tüylerinden birini kullandığını görür,seyredildiğini farkeden bayanın  yeniden turna olarak uçup kaybolduğu söylenir.                     Bu hikayeye benzer çok güzel ,hikayeleri vardır.Sevgi ile turna tadında.

Yorumlar

  1. Tablo çok güzel. Hayran kaldım. Elinize sağlık. Hikaye de hoşmuş, demek o kadın aslında yaralı turnaymış...çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Aslında çoğu kadında yaralı bir kuş gibidir,vefalı-fedakar.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok anlamlı,çok çok başarılı bir tablo olmuş.Turnanın şu duruşu gerçekten özgürlüğe gidişi,yapalalnız ve tek olarak başarmayı çağrıştırdı bende.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.Haklısınız güçlü kanatlarının uznluğunu,hızlı uçuşunuda katarsak özgürlüğe kavuması an meselesi.Bilinen bir hasasiyetide turna kuşunun tek eşli olmasıymış,eşi öldüğünde çok etkilenirmiş.Ya yaşamı boyunca bir daha eş seçmez yada ne yazık ki,çok trajik intahar edermiş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Maşallah çokk marifetlisiniz tablo süperr! sanırım hayran olduğum blogcular listemde yerinizi aldınız :) yüreğinizin sıcaklığını paylaşımlarınızdan hissediyorum ve turnaların hikayesini ilk kez duydum emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim.Sizde öyle.Yüreğimin sıcaklığını hisettiyseniz demek sıcacık bir yüreğe sizde sahipsiniz.Turnalar hakkında günlerce yazabilrim ama sizleri sıkmak istemem.Sizinde emeğinize sağlık sevgiler.

      Sil
  6. kullandığın renkler hüzünlü hikayesi baktıkça içine çekiyor. Turnaların da Kumrular gibi tek eşli olduğunu şimdi öğrendim, hayvanlar alemin de var böyle bu da onları daha bir özel yapıyor,ellerine yüreğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Sağol canım.Hüzünlü evet bir o kadar vefalı,bence insanların ders alacağı çok şey var hayvanlardan.Kumrularda öylemiymiş bende senden öğrendim.Guguk kuşunun da özelliklerini dün bir arkadaşım anlattı hiç beklemezdim,çok fettan bir kuşmuş sonra yazacağım sizlere sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder