GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK !!!!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             BİR EKOSE GERİ DÖNÜŞÜM BAHARLIK .                                                                                                                                                                                                                                                            15 yada 20 yıllık hatırlayamadım pileli eteğimi,severek giydim.                                                   Birgün tombiş bir bayanın üzerinde ekoseli düz model elbise gördüm çok yakışmıştı.Eve gelince dolabımda ekose avına giriştim eteği buldum,artık elbise olma vaktin gelmiş dedim,söktüm,ütüledim dümdüz olduktan sonra kalıpsız,düz bir model hayal ettim ama içine giremedim.Teyeller patır,patır döküldüler.                                                                         Care aramaya başladım,bu ekose elbise yapılacak takdımya,ekose olması lazım elbisem yok,ne yapayım.çıplakımya zavallı ben sanki ne hastalık bir keremi giydim ne geçen sene yaptım, dolabımdaki diğer giysilerlede arası hiç iyi değil nedeni ise ekoseli ya ondan.Çok yer kaplıyormuş.                                                                                            Dar geldi dedik careler ararken gözüme ilk ilişen hayatımda ilk  defa diktiğim astarlı kırmızı ceketten bozma yelek eee yelek,yelek yeter on tane var belki giye giye sırtımda paralandı sanki.Boz yeleği evir-çevir ,dar gelen kısımlara kırkyama usulu uygula,aay yeleğin kol kısımları atılırmı kıyamam,hemen ters çevir birde cep yap,yakasına biye geçir.çok sade olmadı,azıcık fisto çok severim ve hala ,fistolu-kurdelalı elbiseler giyerim ben ;                                                                                                             (   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ) gibi hergün bayram olsun isterim.Kırmzı ceketide ilk  (23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI )na dikmiştin zaten,öğrencimlerime Kafkas folklör ekibini öğretirken ne çok eğlenmiş,kıyafetlerine uysun diyede kırmızı etek-ceket dikmiş ilk cep dikmeyi,çok cici bir öğrencimin annesinden öğrenmiş,onun makinesinde de dikmiştim çünkü benim henüz çoğu eşyalarımızın olmadığı gibi dikiş makinemde yoktu.                                                                                                                                                              Dikiş makinem yoktu ama ( 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ) nı en içten duygu ve düşüncelerimizle öğrencilerimle,bu güzel anlamlı bayramımızı kutlamaya engelde yoktu.Atatürk'ü anmamaya kimsenin gücüde yoktu.                      Sevgili arkadaşlar nerden nereye niye nasıl geldim bende anlamadım ama anlayan anladığına göre hepimizin bu güzel bayramını şimdiden kutluyor,bu güzel ülkemin kimsenin,elinde oyuncak olmayacağı inancıyla sevgilerimi gönderiyorum.

                                   Altınada çooook süslü-püslü bemmbeyaz  23 NİSAN papuçlarımı giydimmi tamamdır.

Yorumlar

  1. Sanirim 23 nisandan once goremeyecegiz uzerinde :) Bu ger donusumlerin cok guzel. Benimkileri getirecegim, seninkiler bitince :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melicim 23 NİSAN EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI olursa giyerim.Anacım elimdeki eskiler beni öldürür,olur varsa orjinal parça gönder gelsin !

      Sil
  2. aman ne tatlı olmuş bu ya. 23 Nisana da çok uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu benim hobim işte birşeyleri bozup yapmayı çok seviyorum.Klasik anneler derya benim çocuk kırıp döküp bozuyor içini merak ediyor,çok zeki bende öyleyim ilerde mühendis mi olacağım ne.

      Sil
  3. Hayatım pes diyorum yeminle kutluyorum seni önemli olan elde olanları onarıp giyilir hale getirmek yoksa 2 m. kumaş alınır yenisi dikilir yani aslında sen zoru başarıyorsun inşaat ustası bile derki evi yeni yapmak onarım yapmaktan çok kolaydır... helalsin arkadaşım ....inan bana kaldırdığım giysilerimi ortaya döktüreceksin ama fazla elimde bir şeyim kalmadı ben hepsini dağıttım :) cici elbiseni bayram çoşkusuyla sağlıcakla giyesin öğretmenim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselim,Ayselim işte yap-boz oyunu bu benim için egleniyorum giymesem bile yapıyorum.ama (23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI )Hatırlattığı için giymeliyim haklısın.hepimizin çoşkusu,mutluluğu olsun inşallah.Sevgiler canım.

      Sil
  4. Çok tatlı olmuş, eline sağlık sevgili Merih, harikalar yaratıyorsun. Dediğin gibi eskiden 23 nisanı kutlamamak, laf etmek kimsenin haddine değildi, bayılırdık 23 nisan gelecek diye, hele rahmetli dayımın hediyesi pembe, kabarık etekli, kısa kollu bir elbisem vardı ki, ilkokuldayım 23 nisanda giymek isterdim ama ne mümkün!!!:( Ankara'da 23 Nisan buz gibi soğuk olurdu, annem kazak, pantolon giydirirdi:( sonra da zaten küçüldü:(

    güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'cim O pembe elbiseler-kırmızı pabuçlar keten kesler,fırfırlı elbiseler,fiyonklu,puanlı aslında hepsi masumiyetimizmiş onu kaybetmesydik keşke,büyürkende öyle kalabilseydik.( 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI )nı aynı çoşkuyla kutlayablseydik,üşümeye razıyım ben.

      Sil
  5. Ben bu bloga bayıldım :))
    Çok tatlı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bayılmayın ki herzaman gelin-bende geleyim.

      Sil
  6. yine harikalar yaratmışsınız buna bayıldım.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Belgin'cim teşekkür ederim.Eğleniyorum işte kendi çapımda.Sende poğaçaları kokutmuşsun yine miss.Uğradım güzel tarif arkadaşlara duyurulur.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Benim yorum gelmemiş sanırım,dedim ki,ilk bahar yaz kreasyonu tamamlandı bile Merih hanımcığım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim.Bahar temizlikleri bir bittse kreasyonları giyip gezeceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
  10. Çok beğendim ,çokk,ben de çok severim kareli kumaşları,bir sürü de vardı ,iisteseydin ben gönderirdim sana:))Beyaz fistoyla da çok yakışır hem ... Ama benn üstte görmeyi çook seviyorum,nasıl yakıştığını görmem lazım Merihhh,ama tabi yine de sen nasıl istersen öyle yap bana bakma.Çok güzel yeniliyorsun ,bayılıyorum buna.

    YanıtlaSil
  11. Ayrıca 23 Nisan Bayramını da kutluyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim.kafaya takınca yapılıp bitecekya ,ertesi günü bile bekleyemem,bir dahaki sefere isterim çok sağol canım,bende 23 Nisan bayramını kutluyorum.Üzerimde göstereceğim de Mevlüde'den yüz görümlüğü bekliyorum ama oda anlamadım ayaklarına yatıyor.Neden ondan yüz görümlüğü bekliyorum O almancıya beşibiryerde takar diye umut ediyorum Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder