KADIN OLMAK ?

                                                                                                                                                                                        ERKEĞİ SİZ DOĞURDUNUZ ! BELKİDE DOĞURMADINIZ !                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Doğururken ne hissettiniz ?                                                                                                                                                                                                                                                                  Şikayet etmeli mi ? Etmemeli mi?                                                                                                                                                                                                                                                             Eksiklikleri erkek olduğundan mı? Yoksa ne ?                                                                                                                                                                                                                                        Hayatınızda yer etti yinede,  baba-abi-kardeş bir şekilde eş.                                                                                                                                                                                                                             Arkadaş....                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ben resim çizerek ifade ettim siz nasıl ifade edesiniz ?




                               Sevgi anahtarınız olsun ......                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Yorumlar

  1. Merih'ciğim tebrik ediyorum arkadaşım, ne kadar harika bir çalışma, eline, gözüne sağlık. Soruya gelince kabahat sanırım genlerde, DNA larda, yani şiddet geni diye bir gen var, neden hapisanelerin % 90'ı erkek suçlularla dolu, neden tecavüzcüler erkek? Neden şiddet meyili ençok erkeklerde var? Ben bu konuya çok kafa yordum, erkek geninde bir problem var, arızalılar yani. Tektük iyisinin çıkması önemli değil. Bir futbol maçında, bir savaşta ortaya çıkıyor içlerindeki Frankeştayn. Kesinlikle sakıncalı ve dünyaya gelmemesi gerekli bir tür. Yani kabahat kadınlarda değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'cim teşekkür ederim.Tam bir amazon bakış sanada bu yakışır,güçlü,gözü pek bir kadınsın,araştırıp kafa yorduğuna göre bir bildiğin vardır,saygı duyarım,ancak arızalı genler ayıklanamaz mı ? Dünyaya gelmemeleri biz kadınlara da haksızlık olur diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Resimlerine bayıldım eline emeğine sağlık doğru bir konu erkekler toplumda irdelenmesi gereken çalışma olmalı canım Allah hepimizin evlatlarına uzun ömür versin annemden duyduğum söz görgülü kuş gördüğünü yapar - ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider diye çok severim bu sözleri biz aile olarak evlatlarımıza ne veriyoruz düşünmeliyiz baba erkek evladın anne kız evladın figürü onları oyuncaklara boğmak para vermek en iyi yerlerde okutmak yetmiyor sevgi Allah korkusu saygıyı aile bağlarının önemini çocuklarımızı dinlemeyi vakit ayırmayı toplumda çalışma hayatının artması ile maalesef bilemiyoruz bu eksikliklerini kendileri gibi çocuk olan arkadaşları ile gidermeye çalışıyorlar tabi o arkadaşlar ne derece doğru bilemiyoruz hepsi zincirin halkası birbirlerine bağlı halkanın biri koptumu aksaklık başlıyor. bu durumu önce aile eğitim merkezlerinden başlayarak ele alınası durum umarım gençliğimiz için her şeyin en iyisi olur sağlık huzur sizlerle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nevcihan hanım.Klasik denirya herkes doğurabilir,hayvanlara bakınca anlıyor insan bir denge içindeler,ama insanlar maalesef dengesi bozuldu.haklısınız aile eğitimi ve ilgili bu kurumların çağdaş bir yol acilen bulmaları dileğiyle selamlar.

      Sil
  3. resimler çok şahane eline sağlık :) anahtarı sevgi olanın dünyası ne hoş ne huzurludur değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Aynen öyle,ben başka türlü nasıl mutlu olunur bilmiyorum.Herkese sevgi-huzur dileyelim içinde sizde bende nasiplenelim.

      Sil
  4. Resimleri çok sevdim. Ellerinize sağlık...
    Ayrı ayrı bir bütün oluşturararak çok güzel anlatmışsınız...
    Huzurlu günler diliyorum...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Evet ayrıda olsa hepimiz bir yaşamda etkileşim içindeyiz,huzuru ve sağlığı birlikte yaşamayı paylaşarak ancak sağlayabiliriz sevgiler.

      Sil
  5. Şiddet bir çeşit salgına dönüştü. Herkes zincirin bir sonraki halkasına zulüm ediyor. Baba anneye şiddet uyguluyor, anne çocuğuna, çocuk hayvanlara... Bence bu konuda gelişmekte olan ülkelerde ruh sağlığı, yargı, güvenlik, din ve eğitim alanındaki kurumların işbirliği içerisinde çalışması büyük ölçüde farklılıklar yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yerinde doğru tespitler haklısın dileriz bu kurumlar vakit kaybetmezler.

      Sil
  6. Erkegi dogurmak degil, yogurmak onemli. Gerci hamur bozuk olunca ne kadar yogurursan yogur, sekil almiyor.
    Resimlerin cok sahane. Yetenek kupum benim:)) Masallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iltifat ediyorsun Melicim beni utandırıyorsun.Sanada Maşallah.O zaman hamuru mayalarken dikkat etmek gerekiyor.Gülüm.

      Sil
  7. İnanılmaz güzeller ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık bayıldım hepsine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim iltifat ediyorsunuz.Yemek te ne var hemen geliyorum.

      Sil
  8. Ah,kadınlar.Yetiştirirken adamı adam etmek ellerindeyken,adamı canavar edenler..İnsanların yüzde onu doğuştan kötüdür ve tedavi olamazlar.Ama geri kalan yüzde doksan istese dünyayı çok daha iyi bir yer haline getirebilir.Bunu ancak kadınlar başarabilir.O tablolarda ne anlamlar,ne güzellikler saklı.Bağırıyorlar beni gör,beni anla diye.Merih hanımcığım,o pamuk ellerinden öperim senin.

    YanıtlaSil
  9. OY OY OY yorgunluğum geçti ellerimin acısı azaldı motivasyon tavan yaptı.sevdacım teşekkür ederim canım.Beğendiğine sevindim.sabah sabah,bana çok iyi geldi bu iltifatların.Senin nazarında emek veren bütün kadınların ellerinden de ben öperim.O kadınlar ki seninde tespitin bu,fırsat verilseler, dünyayı yerinden oynatırlar.

    YanıtlaSil
  10. Yaptığınız tablolar çok hoşuma gitti, dingin renklere sahipler. Emeğinize sağlık. :) Oğulları iyi yetiştirip salıyoruz ya şu kötü dünyaya hangi yaşta olursa olsun korkuyor insan.

    YanıtlaSil
  11. Haklısınız biz elimizden geleni yapıyoruz.Ama insan doğasında bir bozulma var hep da ediyorumhergün çocuklarımı evden göderirken herkese özellikle çocuklarımaza kötü insanlar rastlamasın.Yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. Şimdi siz benim gibi dikebilirsiniz de Melih hanım , ben böyle resim yapamam . Kabiliyet meselesi . Hatunun kıvrımları , renk uyumu , uç uç kelebekler hepsi harika . Taplolar da birbirinin devamı galiba.
    Kadın olmak zor zanaat . Arkadaşı olursa kötü gözle bakılır . Kadının ekonomik özgürlüğü olması dahi yeterli olmuyor . Kendi kazandığını, erkeğin müsadesi olmadan harcayamayanlar var maalesef.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim.Evet birbirini tamamlayan,aynı zamanda tek başına da anlam ifade eden resimler.Bazen ifade şeklim resim oluyor aslında o kadar çok çizmek istiyorum ki anlatamam ama günlük işlerim çok yogun ayrıca zaman ayırırsam gözlerim yoruluyor,uyku düzeni insan için çok önemliymiş bunu 5o yaşa gelince anladım.Ayrıca sizde bir zanatkarsınız elinize su dökemem maşallah size,Hilmi'yi öpüyorum sizin gibi annesi olduğu için çok şanslı.Kadın konusundada çok haklısınız.Özellikle az gelişmiş ülkelerde hep derim rahmetli Duygu ASENA ömrünü verdi bu konulara kadının zaten adı yok. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar Merih Hanım, resimleriniz çok güzeller, ellerinize, yüreğinize sağlık, herhalde hayatta beceremeyeceğim ve yeteneğim olmayan şeylerden bir tanesi de resim yapma sanatı... Erkeklere gelince yukarıda Mevlüde hanımın da yorumunda belirttiği gibi "Erkegi doğurmak degil, yogurmak onemli".
    Keyifli ve sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,resim konusundaki yetenek bence herkeste birazcık ta olsa vardır,denemediyseniz kendinize haksızlık etmemelisiniz. Erkekler konusunda ki fikirlerinize katılıyorum.Esen kalın.

      Sil
  15. Canım marifetli ellerinden çıkan güzell tabloların için seni kutluyorum.Çocukların yetişmesi önce aile sonra okuldan aldığı eğitimle devam ediyor kesinlikle yetiştiren aile kavramı çok önemli bunun yanında çevre seçtiği arkadaşları da önemli bu yüzden çocuklarımız başıboş bırakılmamalı hissettirmeden takipcisi olmalıyız hatalarında da yanlarında olunmalı güven verilmeli .Bunun yanında onlardan kusursuz olmaları beklenmemeli yani çocuk yetiştirmek hem zor hem kolay hele de erkek çocuğuna dokunulmazlığı var herşeyi yapmaya özgürdür ifadesini yapıştırmamak gerekir. Olması gereken sınırlardan haberdar olması lazım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim Ayselim,bir pedakog gibi analiz etmiş konuyu özetlemişsin,üzerine başka söze gerek yok.Sevgiler.

      Sil
  16. Sorduğunuz soru hemen bir çırpıda cevaplanacak türden değil.
    Geçende Twitter'da bir videoya rastladım. Daha 3-4 yaşındaki bir oğlan ablasına erkeklerle dolaşıyorsun diye öyle berbat davranıyordu ki. Küfrediyor, tükürüyor, kızın arada saçını başını yolarak hesap soruyordu. Videoya çeken de anne. İşte bizim toplumumuzda kadına bakış açısının, şiddetin, tecavüzlerin kökeninde yatan neden. Asla abartı yoktu, eminim...
    Tablolarınız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeugma sorum,konuya girişti aslında.Benim için önemli olan değerli fikirlerinizi öğrenmek istedim.İzlediğiniz video gibi içler acısı toplumsal bir yaranın kangrenleşmiş halini yaşıyoruz,nasıl kurtulur beden onun arayışı peşindeyim bende sizler gibi,Tablolarımda da ifade etmeye çalıştığım bu kadın herzaman naif-zarif ama erkek te bir o kadar doğarken saf ve masum.Koskoca gövdede yürek minik,o yüreğin sağlıklı büyümesi için kadın sağlam yürek taşımak zorunda.

      Sil
  17. merihcim tablolarına mest olmuş bir şekilde bkıyorum. asıl çizerken ne duygu ve düşüncelerle çizdiğini bilmek isterim ben.
    erkek doğurduk ta insanlar şu erkek kız doğurma mevzusundan çıkıp insan doğurdum diyebilse keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım tablolarımı beğendiğine sevindim arada bir çoşunca çiziktiriveriyom işte.Çizerken ki duyguma gelince kadın herzaman zarif-naif-ruhen güzel ve çok güçlü olmak zorunda çünkü doğum yapmak doğaya ve dişiye özgü ötesi yok.Erkekler diye benim de, bir takıntım da yok oğluma da eşime de insan diye değer verir,değer vermelerini isterim.

      Sil
  18. Öyle güzel, naif, farklı resimler ki ilk bakışta bile "kadın elinden çıkmış" dedirtiyor. Kadınlar daha duygusal, daha detaycı, daha duyarlı diye düşünüyorum. Bütün dünyada erkek güçle sembolize edilmiş. kadının güzelliği, çekiciliği ön plana çıkarılmış. Sünnet ve düğün törenlerinde hep güçlü erkeklik vurgulanır. Anadolu'da hala bazı yörelerde gerdeğe girerken damadın sırtı yumruklanır.
    Başta aile sonra toplum erkeğe öyle farklı davranıyor ki her şey bir güç gösterisine dönüşüyor. Bazı yörelerimizde kız çocuk, çocuk sayısına dahil edilmez
    Bunları düşününce içimiz kararıyor. ama resimleriniz öyle iç açıcı ki...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Makbule hanım çok teşekkür ederim tablolarım içinizi ferahlattıysa amacıma ulaştım demektir ben de çizerken ferahlıyor güçleniyorum.Güç derken biz insan olarak güçlü olabilsek doğaya,zamana,çalışmaya vb olumlu olan herşeye,demek isterim.Maalesef erkeklere bu güçlü olma durumununu yine kadınlar empoze etmiyor mu ? sizcede.Yukarıda yazdığınız örneklerin her birinde bir kadın eli var bence o da( ihtiras) gibi.Tabiiki erkeklerde hiç masum değil bu konuda.Ellerinde altın tepside sunulmuş bir hayat var.Sonuçta.

    YanıtlaSil
  20. ne güzel çizmişsiniz. Sorunuz ise bayağı düşündüğüm konulardan. Bir erkek annesi olarak ağzımdan çıkan her söze dikkat ederek yetiştirmeye çalışıyorum oğlumu. tabii ki toplumdan ve genlerden soyutlayamıyoruz ama ne kadar yoğurabilirsek. Bir de işini, eşini, evini kadın idare ederken dünyayı nasıl erkekler idare edebiliyor ya da biz nasıl bu yetkiyi onlara verebilmişiz diye düşünmeden edemiyorum bu aralar.

    YanıtlaSil
  21. Özlem hanım teşekkür ederim.Şu cümlenlz çok düşündürücü,doğru bir soru aynı zamanda,(iş,ev,eş bunları idare;dünyayı erkekler idare etsin)nedeni kadın ihtirası-tembellik-işimize,öyle geliyor olabilir.Güzel annelerden biri olduğunuzu tahmin edip sizi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder