TÜRKAN SAYLAN 'Bana düşen bütün görevleri yerine getirdim,ölüme de hazırım.' 18 Mayıs 2009

Ömrünü cehaletle savaşa adamış bir doktor.                                                                                           Kendine yakıştırdığı 'Kemalist feminist' kimliği, olan. Kadını ''yaratıcı,ince ve ayrıntılı işlere yatkınlığı'',''Sabırlı,ısrarlı,takipçi'' oluşunda,''savaşmaya değil,uzlaşmaya eğlimli,sorunları çözmeye çalışan''yapısında bir cevher gibi görür.                               Türkiye'de ( Cüzzam hastalığını) bitiren,köy köy dolaşarak hastalığa savaş açan,Hurefe ve şiddet içermeyen gerçek İslamiyet'le barışık,cüzzamlı insanlara dokunmaktan korkmayan,                                                                                                                           (ÇYDD) Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini,bir grup ATATÜRK'ÇÜ aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturan,binlerce çocuk -genç,bu dernek tarafından okutulup evrensel çağdaş,ülkemizin gelenek -göreneklerinin saygınlık değerindeki kültürlerine sahip çıkan bireylerini yetiştiren.                                                                                                                   Bu sayfaya yazmakla sığdıramayacağım hizmetleri olan insan; ölümüne hazır hissediyorsa kendini   (işte cennet orası) Başka söze gerek yok...                                                                                                                                                                                                                ANMA ve VEFA Olsun sana binlerce kez teşekkür ederim.Cüzzamlılara,dokunan ellerinizden-binlerce genç kız-erkek çocuğu cehaletten kurtarmak için verdiğiniz savaş içinde yüreğinizden öperim.SAYGILARIMLA...






Dikkatinize  (1966) Lise Mezunları,Yorumu siz yapın isterseniz ?

Yorumlar

  1. nur içinde uyusun. ışık saçan bir insandı. cennetin en güzel köşesi onun olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel insanlar oldukça,yaşarken cenneti gören cuzzamlılar var.Ne yazık Türkan Saylan'nın ölümünden sonra cüzzam sayısı artmış.Neden acaba ? diye sormadan edemiyor insan.

      Sil
  2. Dizi filmini izlemiş, sonra da hayran kalıp kitabını almıştım, (Türkan isimli kitabı)cüzzamlılara bile korkmadan, iğrenmeden yaklaşmasını hiç unutmam. Yok Hristiyanmış (ne olmuş olsa ayrıca ), yok pkk'lıymış atmadıkları iftira kalmadı. Kendi hırsızlık, iftiralarını görmezler böyle iyi insanlara iftira atarlar ya böyleleri bunun cezasını görmeden ölmesin. ÖLünce eğer bir mahkeme varsa nasıl hesap verecekler çok merak ediyorum.
    Mekanı cennet olsun.
    Kalemine sağlık Merih'cim.. (ay bi öfkelendim şu an yaa böyle güzel, iyi işler yapanlara atılan iftiraları hatırlayınca..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım haklısın.İyi insan olmanın dinle,cinsiyetle,milletle,ırkla,siyasi görüşüyle alakası yok.İnsan gibi insan olsun, yeter ki.

      Sil
  3. Ne kadar ihtiyacımız var böyle insanlara şu günlerde...
    Nur içinde yatsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle insanlar o kadar çok ki.Ne yazık kıymetini bilen yok.Nur içinde yatsın amin.

      Sil
  4. Kendisinin çok büyük hayranıydım hala daha ölüm yoldönümlerinde facemde hatırlar paylaşım yaparım ...yüce gönüllü başarılı bir hanımı son günlerinde eziyet edenleri allah havale ediyorum rahmetle anıyorum nur içinde yatsın cennet hatunu olsun inşallah ....güzel bir paylaşım hayatım eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aysel'cim,Türkan SAYLAN yaptıklarından dolayı cennetlik.Ona eziyet edenler nerede olacak Allah bilir.Örnek almaya,güvendiği biz kadınlara çok görev düşüyor.Onun için onu anmak,yaptıklarının izinden gitmek bir,kadın olarak görevim olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  5. Bu ülke Türkan Saylan gibi bir değeri de tanıdı. Ama ne yazık olması gerektiği gibi savunamadı, koruyamadı. Ne çok insanın hayatına sihirli dokunuşlar yaptı, pek çok gence hayal bile edemeyecekleri bir gelecek kazandırdı.
    Kardelenler onu hiç unutmayacaklar. Çağdaş Eğitime yaptığı katkılar hep hatırlanacak.
    O güzel insanı saygıyla, rahmetle anıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,gerektiği gibi savunamadı-koruyamadı.Ne yazık.o halbuki bu ülke için kendine düşen bütün görevlerini,yapmış ölümünü bile önemsememiş bir kişi.

      Sil
  6. son zamanları vefatı değer kymet bilen herkesi üzmüştür herhalde.senin vasıtanla bir kere daha rahmetle andım.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim. Geçen yıl 8 sene asistanlığını yapmış biri ile tanışmıştım. Nasıl özel biri olduğunu detayları ile ondan da dinledim. Ne diyelim... Mekanı Cennet Olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın onu özel kılan özelliklerde ki insanların bir arada,olduğu,güzel işler yaptığı günler çok olur inşallah.

      Sil
  8. Çok anlamlı bir yazı olmuş Merih, eline sağlık.
    Mekanı cennet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Türkan SAYLAN cenneti yaşarken de yaşayanlardandı bence.

      Sil
  9. O kitabı ben de okumuştum, Türkan hanıma hayran olmamak elde değil. Maalesef nasıl bir ülke olduysak, bir kesim haricinde, kıymeti bilinemedi. Çok acı:( öğretmenliğe başladığım ilk yıl Türkan Saylanın vakfının sağladığı bursla okumuş meslek sahibi olmuş biriyle çalışmıştım. Ne çok insana el uzatmış, ne güzel işler yapmış... Mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur'cum hoşgeldin.Seni tekrar kutlar bebişle analı-babalı sağlıklı uzun yaşam dilerim. Türkan SAYLAN'ı tanıyıp anladığını tahmin ediyorum öğretmenim,duygularını paylaştığın için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Cüzzamla ilgili üstün çalışmaları nedeniyle Gandhi Ödülü verilmiş bir bilim insanı, sağlık, eğitim, çağdaşlaşma, kadın ve insan hakları, demokrasi adına, ülkemizin ve insanlığın geleceği adına bıkıp usanmadan, neredeyse aralıksız çalışmış bir Cumhuriyet kadını.

    Bu güzel anma yazısı ve fotoğraflar için kendi adıma teşekkür ediyorum. Nurlar içinde yatsın sevgili hocamız, mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumhuriyet böyle güzel insanların göz bebeği.Emanetlerini koruyabilecekmiyiz artık emin değilim.Küçük bir vefa olsun istedim.Teşekkür ederim.Nurlarını aldı ve gitti zaten.

      Sil

Yorum Gönder