Geri dönüşüm vazgeçmek yok (Sevgili Esen Can Eskici geldi hanımmm)Demem lazım benim de.

Zamanla biriktirdiklerimi,Baharla birlikte atmam lazım.Yenilenmem,temizlenmem aatacaklarımın içinden seçtiklerimi,geri dönüştürürken çok önemsediklerime dolapda yer açmak lazım.Geri dönüştürdüklerimden bir grup çanta-cüzdan modelleri de dolapta kalacaklardan buyurun bakın bakalım,beğenecekmisiniz.

Bu güzellik kırkyama anneanne bohçasının güvelerden kurtarılmış bir bölümü Merih'in resim malzeme çantasında kullanıldı.Bu parça inanın rahat (altmış yıllık).

Bu güzellik babaannenin kadife elbisesinin kolu(diğer kalan bölümü Merih'e elbise yapıldı )sonra götereceğim.Neyse bu kol prçası çanta olabilecek şekilde kesildi ,üzeri boncuklarla tamamen doğaçlama .işlendi.kulp takılındı fermar dikildi,içine astar geçildi,yıllarcada kullanılmaya devam ediyor.

Minak bozuk para kesesi armamız kırkyama şeklinde,boncukla işlendi kot pantolun cebiydi,fermuar dikildi.

Bu şirinlik hazır bir çantaydı hediye gelmişti kızçelere;İşsiz sade birey,güzeldi ama elimden kurtulamadı,iyi saatte olsun anlarımda; zavallı bu hale geldi.En son bir nişan töreninde takıldı bir oynadı,bir halaylar,taklalar çok yorgun bu aralar.Üzerinde ki işlemeler boncuklar ağır geldi zaar. Sevgilerimle.Gülücüklerrrrr.

Yorumlar

  1. Ne güzel sürpriz :) Başlıkta ismimi görünce çok şaşırdım :) Sağolun...
    Çok güzel değerlendirmiş, dönüştürmüşsünüz hepsini de :)
    Bir boncuk delisi olarak favorim elbette siyah kadife çanta, bayıldım üstündeki işlere :)
    Elleriniz dert görmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen blogunda dikkatimi çekmişti,esprili geldigini düşünerek kullanmak istedim.Benim eski eşyalara düşkünlüğümde malum.Begendiğinize sevindim.Yarın bir boncuklu daha koyayım da için iyice açılsın.Gerçi senin Nazarlıkların, taçların,g.buketlerinin yanın da pek lafı olmazsada yaparken bende çok egleniyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Muhteşem çalışmalar arkadaşım ellerinize sağlık...bende 24 yıldır çalışıyorum ve hala emekli olamadım...yaş haddinden 4 yılım daha var,ne yapalım Allah sağlık versinde çalışalım...büyük kızımı bu yıl evlendirdim,küçük kızım ünv. 2. sınıfta birde oğlum var ilkokul 3. sınıfta...8 yıldır blog işiyle uğraşıyorum...sizin gibi bir hanımı aramızda görmek gurur verici hoşgeldiniz...harika işleriniz var,bol paylaşımlara,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin hanım sizi tanıdığıma çok mutlu oldum.Maşallah size 8 yıl dile kolay sizler artık profösyönel olmuşsunuz,bakalım bende başarabilecekmiyim.Bende 3 çocuk annesiyim oğlum evli iki kızım ünv.okuyor.Allah sağlık versin herkese içinde de bize güzel günlerde yazıp-çizip paylaşalım sevgiler.

      Sil
  3. Çok güzel çalışmalar olmuş ellerine sağlık. 60 yıllık bir eşye vay be:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdican hanım çok teşekkür ederim.Annem 85 yaşında,onun annesinden kalan kumaşlarla,annem genç kızken yaptığını düşünürsek belki de daha fazla.Annem genç kızken dedimde bir ara bu konuda bir şeyler yazmalıyım belkide şu an aklıma geldi sayenizde sevgiler.

      Sil
  4. Ne kadar keyifli bir bloğunuz var. İyi ki bana mesaj yazmışsınız. Sizi tanımış oldum :) Ben de blog dünyasında yeniyim. Blogları her gün ziyaret edecek kadar zaman bulamıyorum. Ama zaman zaman toplu ziyaretler yapmaya çalışıyorum. Aramıza hoş geldiniz, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Keyif aldığınıza sevindim,hep beraber eglenecegimiz şeyler o kadar az ki.Eglenelim istiyorum.

      Sil
    2. Teşekkür ederim.Keyif aldığınıza sevindim,hep beraber eglenecegimiz şeyler o kadar az ki.Eglenelim istiyorum.

      Sil
  5. Merihcim hazine sandığı açılmış süper güzellikler bunlar eski ve yeni cancana ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Seninkilerin yanında; idare eder diyelim.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Ama siz bu boncuk işleme işinde dehasınız bence. Şaşkınım, zevkten dört köşeyim.

    YanıtlaSil
  8. Ama siz bu boncuk işleme işinde dehasınız bence. Şaşkınım, zevkten dört köşeyim.

    YanıtlaSil
  9. Ama siz bu boncuk işleme işinde dehasınız bence. Şaşkınım, zevkten dört köşeyim.

    YanıtlaSil
  10. Nurten hanım iltfatınız için teşekkür ederim.Yapıyorum işte deha olacak kadar değil çok naziksiniz.Doğaçlama çalşıyorum.Bana terapi gibi .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder