Paris'ten Kalk gel,dilim dilim etekleri ,kare yaka şık bir çeket.Merih hanım giysin seni.yıllarca atsın havasını paris'ten giyiniyorum diye sonrası malum:

Eeeee yakası bebeklerden ötürü vallahi ben yapmadım leke oldu,dantel dikildi,yine yıllarca giyinildi.Gerçekten çok şıktı. Paris modanın merkezi denirdi o zamanlar,şimdi neresi bilmem ben,aslında marka falan da pek bilmem.Marka benim dermişim ukala ukala,ben yeni gelinken diyeyim bari.gençken diyecektim, vazgeçtim o kadar da değil gençim ben,Yaş aldım sadece o kadar.Birazcıııkta kilo vesselam ömrü bitti ceketciğin.Eşimin amcası ve yengesi paris'te terzi olarak çalışırken sağolsunlar çok şık kıyafetler getirmişlerdi; Ben kıyafet manyağı birisi olarak düşünebiliyormusunuz ne kadar makbule geçmiş.Tekrar onlara teşekkür etmeliyim mutluluğuma katkıda bulundukları için.Aşağıda ki güzeller güzeli prensesin öyküsü böyle başladı.Bir sabah uyandığında kendinin yelek olduğunu gördü.Çok sevindi,son zamanlarda Merih'in üzerinde Merih kabul etmesede azıcık,dediğine bakmayın,aldığı kilolar yüzünden zavallı ceket kendini zaten yelek gibi hissediyordu.Bu dönüşüme çoook sevindi.Alandı,pullandı,kesildi,biçildi .Üzerine güzel niyetlerle alınan çikolata kutu kurdelaları dikildi üstüne minik ellerden,kalan boncuklar işlendi.Merih'in temiz ama eski malum çamaşırlarında ki eskimeyen,danteller-fistolarla tamamlandı.En son İmğe Kızın düğünündeydi ne oynadı ,ne oynadı görmeliydiniz.Merih'in kocası oynamayı pek bilmez ama benide Merih'ide çok alkışladı.İmge'çooook güzel gelin olmuştu Damatdımızda öyle kızımızı çok seviyor.Allahımmm Mutlulukları daim olsun. Darısı isteyenlere.Nerden nereyeeee çikolata tadında sevgiyle kalın.





Yorumlar

  1. vuuuuu şölen bu yaa süper olmuş ellerin dert görmesin canım dönüştürmel kanımıza işlemiş:)))

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle hastalık !Bu arada çektiğiniz kedi resmi çok ilginç,sanki ruhunda insan saklı bazı hayvanların.Duru'ya da Maşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,amin tüm bebekler anne babalarıyla sağlıklı yaşasınlar.
      Merihcim blogumun bu hafta ki konuğu sizsiniz buyurun beklerim:)

      Sil
    2. Çooook teşeeeekkürler.Hemen gelirim.Kahve içmeye mi?Çay içmye mi? ona göre süsleneyim.

      Sil
  3. Çok şık olmuş, eski halini bilemem ama, bu hali yakıyooo:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski hali gerçekten güzeldi.Teşekkür ederim.Belki de o yüzden atamamışımdır.

      Sil
  4. Çoook güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizin paylaşımlarınızda öyle,sizleri tanıdığıma çok mutlu oldum.

      Sil
  5. İşlemeleriniz çok güzel. Ellerinize sağlık.. İyiki de dönüştürmüşsünüz.. Çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Çokkkmarifetlisiniz maşallah sizi izlemeye aldım :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Eminim sizlerde öylesinizdir.

      Sil
    2. Yanılmamışım Aysel hanım.ne güzel dikişler,örgüler tebrik ederim.Ceket etkinliğinize katılacağım.Sizinkiler kadar olmasada dayanamadım yapacağım.

      Sil
    3. Çokk teşekkür ederim ...kesinlikle aramızda sizinkiler diye bir şey yok öğretmenim , siz bir cevhersiniz maşallah :))ceketinizi heyecanla bekliyorum.

      Sil
  7. Teşekkür ederim.Ben birikimlerimi akratıyorum.Sizler şuan üretiyorsunuz onun içn yetişebilirmiyim?Yapmaya çalışacağım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Merih Hanım ben bundan fikir çalmaya karar verdim. Süet kumaşım vardı, yelek dikip aynen böyle süslemeye kendimi çok hazır hissediyorum şu an :) Çoook çok çok özür dileyerek şu arkadaki kurdelelerin göz yorduğunu söylemek istiyorum. Hatta çok çok çok affınıza sığınarak biraz basitleştirmiş emeğinizi. Bunu yazıp yazmamakta o kadar kararsız kaldım ki; sonra birbirimize fikir vermemiz gerektiğini düşündüm. Çünkü ben de arada bu fikirlere ihtiyaç duyuyorum, hatta itimat ettiğim için blogdan veya ig den arkadaşlara soruyorum. Yine de haddimi aştımsa lütfen affedin, çünkü birini özellikle kırmak isteyecek en son insan inanın benimdir. Neyse, o nakışlar, o simetriyi akıl etmeniz ve kullanmanız, o renk cümbüşü... Ben bunları asla hayal bile edemem. Maşallah yani, ellerinize sağlık. İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  9. Nurten hanım çok sevindim size ilham verdimse bazen bende sizin gibi değerli insanlardan hem örnek alır,hem fikirlerine değer veririm.Olabilir kurdelaların öyle görünebileceği hiç aklıma gelmedi onları ordan kaldırmak zor değil.teşekkür ederim bu fikrinizi değerlendireceğim. Ama o kurdelalar çoook güzel onları bir yerlerime takmazsam olmaz onlara başka yer bulur bulmaz söz çıkaracağım.Sağolun.

    YanıtlaSil
  10. Çok çok çok güzel ,ellerine sağlık,aynı benim ruhum da böyle :)) eşim soruyor Nuray bitmedi mi ? ben diyorum tamam canım az kaldı :)) ahh ahh daha çok vaktim olmalıııı ....öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  11. Güzel arkadaşım aynen öyle ben planlarımla yapmadan öleceğim derim.Üzüldüğüm arkamda ilerde çöp yığını bırakırsam çocuklara o kötü.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder