BİT PAZARINA İTİBAR OLSA MERİH'İN BLOĞUNA BLOĞ YAĞARDI !

                                      KOT JİLEM ,                                                                                                                                                                                                                                                                                                               BİR DÖNÜŞÜM DAHA NE YAPAYIM HASTALIK,
Gördüğünüz gibi çok cici bir jile                          Bu jile nasıl oluştu anlatayım.Merih'in bit pazarından 15 yıllık etek,bu etek oluyordu aslında ama ben etek giymeyi pek sevmem,                                                                Sonra Sevgili arkadaşım Tülay evinde eski-giymediği şeyleri evde tutmaz,nazı geçtiği içinde bana da eşe dostada sorar,öyle çöpede atmaz.İhtiyacı olan alır onun güzel evide herzaman temiz ve düzenli kalır.Neyse Tülay'ı  çok severim,temiz düzenli olduğu içnde ayrıca çok saygı duyarım benim en iyi dostumdur iyiki  onun gibi arkadaşım var.NE diyecektim asıl mevzu Tülay'dan seçtiklerimin arasından çıkan kot bir bluz ve şansa bak tamda benim eteğin ince kot kumaşının aynısı renkte yakın,beni tutana aşk olsun,iki dost  böylelikle jilede buluştu,BU arada arkadaşım 1.80 ben 1.50 eee herhalde onun bluzu bana jile olur da ben kısada pek giymem ne yaptım etekle birleştirdim Meşhur dantel kumaşlada robadan fırıfır varmış gibi ,diktim,kolları küçültüp,önlere minik pensler attım, deymeyin keyfime.    Efil efil Ayselcim bu arada çılgın Mevlüde ortalıkta yok  neyse,dürteyimde görsün jilemi biz yurtdışından giyemiyozzz da.

      Sevdam Doktorum !İdare edin,söz senin güzel basmalardan,seninki kadar olmasada yeni kumaşlardan da dikeceğim,vitange nedir o öyle kardeşim bu işin sanatını yapanlar siz yokmusunuz siz kıskançlıktan eskilere vuruyorum.                                                                                                             Allahtan bu aralar Nuray öğretmen sınavlardan başını kaşıyamıyor,Funda hanımdan ses yok ,Aysel'de etkinlikle meşgul,Neyse Nurten Hanım Allah'tan anneciğine dikiyor bu aralar bakayım diktimi yoksa kendine,Diğerlerine bakmaya cesaretim yok meydanı boş buldum yazıtdırıveriyom...Azıcıkta diktiri diktiriveriyom.Hatice hanımı zaten saymadım,eline su dökemem o bir oyuncak-örğü sanatçısı.

Yorumlar

  1. Valla kendinizi haksızlık ediyorsunuz, etmeyin. Sevda doktorumuzun, Aysel hanımın, Hatice ve diğer blog arkadaşlarımın diktikleri nasıl güzelse, sizinkiler de gayet güzel. Bir kere mavinin değişik tonları, beyazla muhteşem uyumlu. Hem sade, hem zarif, kısaca bayıldım. Elinize sağlık. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde hanım çok teşekkür ederim.Ben de yaparken çok mutlu oluyorum.Ancak arkadadaşlarım tam terzi.Hatice hanım zaten örgü sanatçısı maşallah.

      Sil
  2. Şimdi bu elbise Yargıcı vitrinine girse 250-300 arası bir fiyata kapış kapış gider.Bizim Merih hanım ne yapar,tasarlar,birleştirir,efil efil giyip havasını atar.En sevdiğim şeydir bu değerlendirmeler.Ben annemden öyle gördüm,hiç bir şey atamam,siz de öylesiniz.Bir de bir şeylerini dağıtan arkadaşlara bayılırım,eskinin bohçacılarını anımsatır bana,bir sürü sürprizle doludur o bohçalar.Benim de olsa keşke.Allah'tan anneme gidince saatlerce karıştırıyorum.Ben çok beğendim bu elbiseyi de,elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. >Çok teşekkür ederim.Sizlerde çok yaratıcı-becerikli-yetenekli insanlarsınız sizlerden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.Bana çok şey katacağınıza inanıyorum sağolun.

      Sil
    2. Sevda hanım (iç sesimin suçu hep vallahi benim suçum yok ) lazım olur,benbundan bir şey yaparım,aaaçok orjnal ,sen bunu değerlendirirsin aslında beni çok yoran bir durum ama,ne yapalım,hastalık caresi size sracağım sizin durumlarda benden farklı değil eeedevam o zaman gittiği yere kadar.SEvgile.

      Sil
  3. Sanki hazır alınmış gibi olmuş yaratıcılık böyle olur iyi günlerde kullanılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Değerlendirdiğimde ayrı bir enerjiye ulaşıyorum.Bu da beni besliyor.

      Sil
  4. Yaaa Merih iyi ki karşıma çıktın iyi ki blog açtın bayılıyorum sözlerine diktiklerine onlara ne güzel anlamlar katarak sunuyorsun ayol çok seviliyorsun yerim senin uğraşlarını ....evet hayatım çocuklar için etkinlik hazırlıkları ile meşgulüm fırsat buldukça yeni postlarınızı kaçırmamaya çalışıyorum.....jilen süperrr hele rengi , helal olsun arkadaşına allah muhabbetinizi arttırsın selamlarımı ilet hayatım ...elbiseni severek giy öpüyorum çokkk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel'cik çok teşekkür ediyorum beni şımartıyorsunuz,sonra havalara girerim bak.İnsan hayatın bir yerinde iyi insanlara rastgelebiliyormuş sizde sağolun haytıma renk kattınız,keyfini çıkarıyorum.Bende öpüyorum.Kolay gelsin.Sevgiler.Selamını aldım başım üstne arkadşıma ilettim.oda sana selam söylüyor.

      Sil
  5. Süper olmuş;) çok beğendim, iyi günlerde giyin. geri dönüşüm bir hastalık bence, ben bunla bisiiiy yaparım hastalığı;)) bu hastalık yüzünden de evimiz öyle tiril tiril olamıyor, bir de koca da bana benziyor ki sormayın. Daima bir odamız ıvırzıvır odası durumunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur'cum çok teşekkür ederim.Sende de bu hastalık varsa beni anlarsın.Değerlendirince garip bir keyf alma meselesi,Doktorumuz care yazsın diyeceğim onun durumuda bizden farklı değil.Allahtan sizde fazla oda var bizde üç çocuk eşyası,arada bir anneanne 33 yıllık ev,köpek ıvır-zıvır bitmiyor.Ne oda yetiyor ,ne zaman ama can sağolsun,herkesin canı sğolsun.idare ediyoruz.

      Sil
  6. Merih Hanımcım evet ben dikiyorum ama asıl sizler gibi DIY projelerini becerebilen arkadaşlara bayılıyorum. Emin olun şu iki parçanın birleşme fikri ve hayata geçişi beni o kadar memnun etti ki, kendi diktiğim sıfır parçalardan daha fazla haz aldım. Ellerinize sağlık, güle güle giyin. Benim teyzem (ki benden sadece 5 yaş büyük olup kadrosundan dolayı teyzedir, yoksa arkadaşımdır yani) de son derece başarılıdır bu konularda. O ve sizler gibi insanlar, eşyalardaki bizim göremediğimiz bu ışığı nasıl görebiliyorsunuz anlamıyorum. Tebrik ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten Hanımcım bakayım da öyle cevap yazayım dedim bakmasaydım demeyeceğim iyikide bakmışım gözüm gönlüm açıldı.Yine maşallah sizede ne güzel şeyler,ilgilenlere duyurulur arkadaşlar yazmayayım siz bakın,deri-güderi ceket.Dikmiş arkadaş kıskanmakta haksızmıyım.O teyzene söyle gelsin o ceketlerden kalan parçalardan ikimize küçücükte olsa cüzdan diksin ,bana göndersin ben de boncukla alayıp-pullayıp sana bir hava atalım da içimiz açılsın ohh bu nedir yahu.ben de seni tebrik ediyorum sevgilerimle.

      Sil
  7. Harika olmuş. geri dönüşüm olan her şey benim için çok özel ve kıymetlidir. elinize emeğinize sağlık. sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Özlem hanımcım haklısınız geri dönüşüm, benim içinde çok özel bir durum kendime ne kadar kızsamda,sonuçlarından herkes nasipleniyor.

      Sil
  8. e gerçekten çok güzel olmuş. ama bu kadar da mütevazi olunmaz ki ;) maşallh çok yeteneklisin. hem de geri döünüşüm olmuş bu , daha da bir anlamlı . ellerine sağlık merihcim <3

    YanıtlaSil
  9. Sağol Derya'cım aslında o kadarda mütevazi değilim ben kendimi çoook severim,kusurlarımla,hatalarımla,eksik bilgilerimlede barışık olmaya,haddimi her konuda aşmamağa çalışırım.Ama yukarda bahsettiğim hanımları acayip kıskanıyorum aramızda kalsın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. harika bir elbise olmuş bu işte bir numarasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim bir numara vaaww şımaracağım vallahi,nasıl terziler var Belgin ben kim bir numara olmak kim teveccühünüz sagolun.Böreklerin kokusu burnuma kadar geldi.arkadaşlar uğrayında görün.Nefisssmiss

      Sil
  11. Ne güzel olmuş bravo valla değerlendirmek lazım elinizden geliyorsa tabi ki benim o tür becerilerim yok :)

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim sizin syfada gezdim gelinlere bayılırım.Zamanında annemin gelinliğinin alt kısmını etek yapıp giymişliğim vardır.

    YanıtlaSil
  13. Yarin gelirim dedim dayanamadim:))
    O ne oyle, jilemi bu simdi? Nerde giyeceksin ki bunu at cope anacim hiiccc guzel olmamis, kollarida yok zaten, donarsin bununla:))
    Cok pis kiskandim valla. Once hazir aldin o danteli ilave ettin sandim.
    Nasil guzel gozunuz var sizin oyle yaa, bayiliyorum bu yaraticiliginiza. Onlar benim elime gecselerdi, ortaya cikardigim seyden sonra her parca aslimiza dondur bizi diye feryat-figan ederlerdi emin ol:))
    Sahanesin valla, ellerine saglik, guzel gunlerde kullan.
    Bu arada iyi saydirmissin bize:)) yakaladim!!! :)
    Ama ben kendimi terzi- yada iyi diken olarak gormuyorum, amatorce yapiyoruz birseyler. Coookkk tesekkur ederim sen oyle gormussun:)
    En kocaman sevgilerimi gonderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın melicik atalım çöpe kurtulalım.Çok teşekkürler yorumun için.Sevgiler.

      Sil
  14. Yaaa yine çoook güzel olmuş ve beni kalbimden vuran cümle :iki dostun birleşmesi oldu :)) yani jilen anlam kazandı,iki eskimeyen dost,iki can arkadaş buluştu ve sevgiyle giyilecek...Burun kıvırma yok,ben onun eskisini mi giyeceğim deme yok ....Şahanesin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be güzelim öyle takınltılarım yoktur benim verirken-alırken içimden ne geliyorsa onu yaparım ben zaten dostlar da sırtında taşımak için değilmidir.Sırtımda taşıyabileceğim dostum var daha ne.AAA bu arada bende bel fıtığı var ne attım ama dostumu 1.80 dedimya kızdı bana 1.68 miş kilo da maşallah ona göre ezdin beni Tülayyyyy Kurtar beni Nurayyyyyyyyyyy.

      Sil
    2. Hahahaha çok hoşsun canım :)

      Sil
  15. Canımsın yaaa aklıma (Rabbim sana uzun ömürler nasip etsin) Adile Naşitin akşam masal saatlerin de isimleri sıralaması geldi:))
    Elbiseye bayıldım benim aklıma da hemen kot paçaları geldi yan yana dizsem mi acaba diye:))) ama kalın olur onlardan:))
    Bu arada ben sana ancak çırak olurum canım benim emeklerinin her biri mükemmel.

    YanıtlaSil
  16. Sende benim canımsın yaa.Hayatımıza renk katabiliyorsak ne ala,aslında Yunusun çıraklığı gibi hepimiz çırak değilmiyiz dünyada.Öğrenecek,paylaşacak,üretecek,değerlendirecek ne çok şey var hayatta kime niye yetmez anlamadım.Teşekkür ederim senin eserlerin her biri ayrı sabır-sanat samimiyim inan.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder