MERİH'İN BİT PAZARINDAN GERİ DÖNÜŞÜM.

 
                                  40 BEDENDEN-44 BEDENE GİDİŞ-DÖNÜŞ                                                                                                                Bu elbisenin modelini                kısaca anlatalım  boyundan     düğmeli yakada kollar   sıfırlanıyor arkada hoş bir boyun yırtmacı, ön yaka kare ve kulplar eteklere doğru genişliyor düşünebiliyormusunuz,çiçekler göründüğü gibi,yeldir yeldir kendinizi kelebekler gibi hisseder kanatlanır uçarsınız. Kelebeğin ömrü gibi uzun sürmez bu uçuşlar kanatlar yorulur,renkler biraz flu vb durumlar ne yapalım ?                                                                                                    
Bizde uçmayız canım,sürünecekde değiliz,emeklemeyede yasak yok ya o zaman kanatlara destek olsun yeni ipek böcekler!     
 Evet bugun sizlere 20 sene önceki elbisenin içne nasıl giriliri anlatacağım.
 40 beden olan bu güzelim ipekli-şifon elbiseyi çok severek giydim  ama hey hat yıllar.Benden çok şey götürmedi aldıda geri getirdi,yavrular doğdu,yerine hatıra olarak malum kiloları bıraktı olsun ben severim tombik Merih'i gelelim güzelim elbiseye olmuyor kardeşim ne yapalım ilaveleri elbiseyede yaptık.
Kulpların bulunduğu yerlerden uygun renk ipekli kumaştan üçgen parçalar aşağıya doğru dikildi ,gögüs kısmına kardeşten gelen yıllardır saklanan aynı renk  olduğu farkedilen fisto ama öyle böyle bir fisto hatta dantel demeliyim çok kaliteli bir parça anacım dik beni bir yerlerine der gibiydi,kırmadım tabiiki danteli diktimde diktim Eteklerini uzatmak için astara diktim,gögüs kısmı sade dantel olsun istedim oh  nefes aldım valla.Öndeki kulpların bel hızasından üçgenler konuldu,arka kulplar  sırt-omuz arası bir yerden üçgen kumaşlar oralarada konuldu, malum kilolar oralardan pırtlıyor.                                                         Şu dantel kumaşın güzelliğine bakın!          
Dantel kumaş diyelim en  doğrusu
Eski bir şifon elbise masalı bu ( 40 bedenden,44 bedene dönüşümü )nün hikayesi iyi hafta sonları. Gülmeye çalışın anacımmmmmm.!

Yorumlar

  1. Efendim,östrojen yağlarda gizlenir diyerek moral verip,elbiseye hayat vermişsiniz,harika olmuş diyerek devam edeyim.Beni bilen bilir,çiçek deseni dedin mi akan sularım durur,bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin çiçek desenli elbiselerin yanında eh idare eder diyelim.Doktorcum diyorsa östrojen doğrudur, reçetesi elbiseleri genişletip böyle giyin,iyi gelir,birşeyniz kalmaz,dediyse,birde beğenmişse tamamdır.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Elbisenin kumaşına, desenlerine, dantelle uyumuna bayıldım, elinize, kolunuza sağlık harikalar yaratıyorsunuz gerçekten. Çok ama çok beğendim. Çok zarif olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dikiş sever-dikişi sanat gibi yapan arkadaşların yanında idare ediyoruz diyelim.Müjde hanım akşam hobi matinesine uğrayacağım yerimi kimse kapmasın.

      Sil
  3. Elbise harikaymış! Dönüştüğü kadar dönüştürelim bence :D yemek mutluluktur devam ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız yiyelim mutlu olalım kas kas nereye kadar.Üstelik blog doktorumuz reçeteyi verdi,(genişletim giydim ) beğendi valla.

      Sil
  4. Desenler o kadar güzelmiş ki bu elbise muhakkak kurtarılmalıymış. Elleriniza sağlık diyorum, mutlu günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kurtardım çok da sevindim.Giyince eski gençlik yılları hatırlıyorum.İyi geliyor bana.

      Sil
  5. İşte maharetli ellerden tam bir geri dönüşüm , harikasın Merih'ciğim güzell günlerde efil efil giy hayatım ....bayıldım bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He valla efil,efil,yeldir yeldir ne demekse yeldir yeldir bunu galiba türkçemize ben uydurdum yada bir yerden duydum yani efil efil demenin yumurta -mumurta deriz ya öyle birşeyi şaka bir yana;Teşekkür ederim Ayselcim ne yapalım gençlik yılları hatırlatan güzel bir elbiseydi kıyamadım vesselam.Sevgiler.

      Sil
  6. Ay nasıl bir keyiftir şimdi bu elbiseyi yeniden giymek.
    Ellerinize sağlık. Çok beğendim.
    Bu arada bloğa uğrayın isterseniz. Sizin de çok beğeneceğinize emin olduğum birşeyler var bulutun gölgesinde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Tülin hanımcım,yeğenimin nişanında giydim,ne oynadım,ne oynadım sorma yıllara meydan okur gibi.Bloğa uğradım bayıldım inanın çok mutlu oldum Allah herkesten razı olsun,bundan güzel mutluluk can sağlığı siz ve Türkan hanım aracı oldunuz bizlerde sizlere tekrar tekrar teşekkür ederiz.

      Sil
  7. Yaz gelirken nasıl güzel görünüyor. Demek östrojen yağlarda gizli. Bu sözü tuttum;)

    YanıtlaSil
  8. Aynen öyle aile doktorumuz söylüyor,Ben bilmem doktorum bilir.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Harikasınız. Bu elbise de olmuyor artık diyerek bir kenara bırakılacak bir parça değilmiş, çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim.Evet yani nasıl kıyarım bu elbiseye dedim sonundada giydim.

    YanıtlaSil
  11. Eneeemmmm kiz sen delirtcenmi bizi!:)
    Benim adim zaten cikti bu alemde deliye, bir hunim eksikti, sayende onuda alacagim:))
    Sahane olmus, hele o dantel kumasi ucgen ucgen ekleyip elbisenin butunlugunu bozmadan aralardan akitman super bir fikir:))
    Sen simdi bunu giyince hem genc, hem 40 beden oluyorsundur. Ben seni oyle gordum hayalgozumde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana dedim biz çoktan delirdik kız gel sende valla güzel oluyo he kimse garışmıyo deli bunlar ne yapsa yeri deyo,hopbidi hopbidi giyiyoz geziyoz.40 beden neki Kelebek rontunda oynuyom ben,sen bilinmi ki almancılar bilirmiki gı Nuray.Sahi dur Nuray'a sorayım Dıy deyo one gı.

      Sil
  12. DIY diyorlar ya tam da ondan olmuş,ama keşke önceki halini de fotoğraflasaydın,çok merak ettim çünkü,ellerine sağlık valla bayıldım resmen,şahane bir dönüşüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Türkçeyi katletcem Dıy ne ki gı.Duyuyorum arada birde Dıy-Mıy bilmem ben annemden bildim öğrendim o kimmiş sana yalan söylemiş ya.Özür öğretmenim bu Mevlüde benim ayarlarımı bozuyor.İstediğin foto.olsun 15 sene önce çekilmiş bir ara bulup gösteririm canın sağolsun.

      Sil
    2. Ben agzimi bile acmadim:)) Ortmenim bana suc atiyor valla bisey yapmadim yaa!! :))

      Sil
  13. Elbise bas bas bağırıyor Merih sayesin de yaza hazırım diye :)) sağlıkla giy Yazı anlat diyenin koy önüne işte özetle budur diye çok sevdim.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ederim Haticecim.Evet ya gelsin yaz öf kemiklerimiz ısınsın valla donduk bu sene,inşallah yazdan şikayet etmeden sğlıkla hep beraber geçiririz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder