SEREBRAL PALSİLİLER-LÖSEV-İNSANLAR.

                                                                                                                                                                                          İNSAN         GİBİ       İNSAN                                                                                                                                                                                                                                                                            Dün insan gibi insanla tanıştım.>İnsan olmak böyle bir şey.Yaşamın her anından,kendine pay çıkartan bu sınavı başarılarıyla taçlandıran.                        GÜLÜMSEYEN yüzüyle,Tülin Hanım. LÖSEV ve SEREBRAL PALSİLİ etkinlikleri,
                                                LÖSEV vesile   oldu ancak bildiğimi sandığım,kendi çapımda,eğitimde ciddiye aldığım en azından hersene olmazsada rastladığımda öncelik tanıyıp,sınıfımda,elimden geldiğince diğer öğrencilerimin de yardımı ile onlarla olmaktan gurur duyduğum farklılıkları gözle görülebilen,diğer çocuklardan da hiç farkları olmayan ama görülmeyen özellikleri olan özel çocuklar ve daha özel olan çocukların gönüllü annesi olmuş güzel insan.                                                                                                                                        Çok güzel beş saat geçirdik,hayat mucize ve tasadüflerle dolu,sohbetin    tadını sindire sindire özetledik.İçinden tren geçen bir şehrin çocukları olduğumuzu,gençliğimizde heykel ve saat kulesinde buluşmaları Fethi'ye carşısı,tren istasyonu,mezun olduğumuz okullar,doğulu-batılı ailer olmamızın geçirdiğimiz güzelliklerin-acıların hiç farkı olmadığını,Depremi yaşadığımız geceyi.Gençliğimizi, dostları,-akrabaları,-annelerimizi,çocuklarımızı sorgulamadan anlattık,babalarımızın ölümü acılarımızı paylaştık.                                                                                Sevgili bloğlarınızın her birine ayrı saygı ilgi ve ihitiyaç duydugum değerli insanlar, Bir kere daha inandım,umut biziz ve önemsediğimiz hayatımızı, çevremizidekilerle paylaşıp mutluluk dağıtmak için değerli katkılar sunuyoruz.İyiki varsınız elleriniz dert görmesin,tutun tutabileceğiniz kadar UZANAN elleri,onları incitmeden,dokunmamıza müsade ettikleri kadar acıyarak değil Empati yaparak.                                SEREBRAL PALSİLİ nedir ? Nasıl yaşanır okuyup öğrenmek gerçekten onlara dokunmağa cesaret ve akıl erdirmek lazım.Teşekkür ederim Tülin Hanım Seninle tanıştığıma çok memnun-mutlu ayrıldım yanından. Bir daha hangi etkinlikte birlikte oluruz bilinmez.Bilinen bir şey varki siz ve biz her yerde varız.                                                                                                

Yorumlar

  1. çok gurur duydum. böyle insanların varlığı huzur veriyor. deprem acılarınıza da çok üzüldüm. empati mutlaka olmalı insanlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım empati haklısın ne yazık insanlarda bu duygu çok az.Biz babacığımı ALZaymer den kaybettik.Ne yazık çok gençler ve aileler depremde yok oldu,Tülin hanımda aynı depremde aynı şehirde,yaşamışız onu kastettim.Acılar ortak demek istedim.

      Sil
  2. Sevgili Merih, depremde ailenden sevdiklerini kaybetmene çok üzüldüm:(Allah sana sabırlar, ölenlere rahmet versin:((( deprem en büyük fobimdir benim de ...:( serebral palsili çocuklar için de Allah ebeveynlerine sabır ve güç versin, ne zordur kimbilir:(

    YanıtlaSil
  3. Müjde'cim ben babamı depremde kaybetmedim.DEprem plduğu sene,kaybattik 15 gün sonra abimin evinde ama depremi yaşadık yakınlarımıza bir şey olmadı çok şükür ancak acılar ortak onu kast ettim canım yinede teşekkür ederim eksik anlamışsın.

    YanıtlaSil
  4. Güzellik gören gözdedir Merihcim :) Ben de seninle çok güzel bir gün geçirdim. Çok anlattım, dinledim, öğrendim, duygulandım...Evet, hayat hepimize küçük sürprizler hazırlıyor. Bazıları tıpkı dünkü gibi mutlu edenler oluyor.
    Çok sevgiler.
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  5. sevgili Tülin güzel anları paylaşmak dileğiyle.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  6. Güzel insanların olduğu resme bakıp yazıyı okuyunca ne mutlu bana blogda böyle büyük ve iyi yüreklerle tanışabildim dedim . Bu düşünce beni çok mutlu etti eminim bir çok kişide benim gibi düşünmüştür Tülin hanım ve sizler gücünüz ve sağlığınız her zaman yerinde olsun mutlu kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nevcihan Hanım hep beraber diyelim güzel günlerde sizde öylesiniz yürekleri koruyalım hep sağlıklı-sevgili kalsın.

      Sil
  7. ''İçinden tren geçen şehrin çocuğu olmak ''ifadeyi de öyle olmayı da sevdim çok :)) Harikasın Merih ,iyi ki katıldın aramıza :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nuraycım bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum.Halayım da hep ol meydan okuyalım tüm kötülüklere.Sevdim seni kilim desenli kadın.

      Sil
  8. Biz de ses olarak tanıştık kim bilir bir gün yollarımız da kesişir:))
    kucak dolusu sevgiler sizlere:)

    YanıtlaSil
  9. İnşallah birlikte daha güzel şeylere dokunmak dileğiyle sevgile dokunan ellerimiz sağolsun.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel yürekli insanlarsınız, sizin varlığınız yaşam için umut veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut için bir tohum ekebilirsek sizin gibi ne mutlu.

      Sil
  11. Öyle güzelsinizki Tülin hanımcığım canım Merihim kalbinizin sıcaklığı buralara kadar yansıdı ....sizleri tanıdığıma çok memnunum yüreği kocaman güzel kadınlarımız....rabbim hastalığıyla mücadele eden çocuklarımıza ailelrine kuvvet versin.
    Canım benim bende annemi büyük depremden 1hafta sonra kaybettim bir deprem haberi duysam içim sızlar allah büyüklerimizi gani gani rahmet eylesin.
    İkinizede sonsuz sevgi ve selamlar tekrar birlikte olun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselcim rahmetli anacığın nurlar içinde uyusun.Maalesef görevleri bitince Allahın rahmetine Kavuştular Allahım yavrularımıza sıralı,uzun-sağlıklı ömür versin.ÇOcuklarımıza güzel bir dünya için,uğraşan herkesede güç-sağlık-imkan-sabır versin.Çok teşekkür ederim benim duygulu arkadaşım o kalp sen de de var ki hisediyorsun sevgile kucaklıyorum.

      Sil
  12. Güzel yürekli insanlarsınız, sıcak samimi. Allah tüm hastalara yardım etsin şifa versin. selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.sizde o sıcaklığı hisettiyseniz samimi-içtensiniz.

      Sil

Yorum Gönder