DOĞMA ÇOCUK !

BÜYÜME ÇOCUK !                                                                                                                             Bu kadar acılara,boğulacaksan ,korunamayacaksan hele hele hiç sevilemeyeceksen,    DOĞMA ÇOCUK !                                                                                                                              Vaktini bekle.Belki kardelen,Everes'in tepesinde,Ya da görünmeyen balık okyanusun derinliklerinde.                                                                                                                                  Hele annen de seni korumaktan aziz,hayatın inan ki çöp değerinde.                                 Bekle...


 Ben yaparken bu tabloyu renklerden utandım,ellerimden,senden utandım.O çıplak omuzuna bir öpücük konduramadım işte ondan,daha çok utandım.

Yorumlar

  1. tek kelimeyle muhteşem. şiir ve resim sana mı ait merihcim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım buğün bende seni yoklayıp soracaktım sen aradın.İyisindir inşallah.Resimde sözlerde bana ait nacizane şiir mi olmuş,sağol canım sadece sabah sabah yazdım öyle gazeteleri okuyunca duygulandım.Teşekkür ederim.

      Sil
    2. İyiyim Merihcim sağolasın canım.
      Müthiş olmuş ama gerçekten ellerine sağlık kalemine sağlık ne diyeyim. Bunu paylaşayım ben ^.^

      Sil
    3. Sen bilirsin canım gerçekten önemsiyorum sizler hayatıma giren yeni kıymetlilerimsiniz.İyi olduğuna sevindim.Okuma bayramınızı kutluyor, Oğlunu ve seni öpüyorum.

      Sil
    4. çok teşekkürler canım.
      kucak dolusu sevgiler <3

      Sil
  2. Merih'in atmosferi yine Süper... bayıldım, imrendim... Ellerinize kaleminize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bu tür eylem ve ifadelerimiz olmasa ne yapardı insan olan insanoğlu değil mi ?

      Sil
  3. Elinize ve yüreğinize sağlık. Ne kadar duygu yüklü bir resim. Dörtlük de her bir duygunun altını çizmiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Duyguları paylaşınca rahatlıyor insan;Ve isyan !Sevgiler.

      Sil
  4. Offff, döktürmüşsün yine, resme bayıldım Merih'ciğim, süpersin, hele eller, çocuğun o yüz ifadesi....müthiş olmuş, renkler desen harika. çok sağlam bir kalemin, fırçan var, eline koluna sağlık. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjdem ! Şanslıyız diyelim,yazarak-çizerek-fırçalrla tuvala saldırmasak sağlıklı kalmak çok zor maalesef bu dünyada.Sağolasın.Sevgiler.

      Sil
  5. Çocuğun yüzündeki hüzün nasıl güzel yansıtılmış öyle. Ellerine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların yüzünde hüzün görmesek,keşke şairin dediği gibi çok şükür,çok şükürün resmini çizmeğe uğraşırdım ömrümce,Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çizgileriniz ne güzel. Ama o ifade sizin suçunuz değil. Ne yazık çocuklar savaşların, kavgaların, kinin, öfkenin içinde büyüyorlar.
    O ifadeleri değiştirmek ne büyük çaba ve zaman istiyor.
    Ama neden olmasın...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule hanım teşekkür ederim.Haklısınız o ifadeleri değiştirmek o kadar da kolay değil.

      Sil
  7. Uzun uzun baktım. Çok başarılı, yazdıklarınızla beraber büyük anlam kazanan bir tablo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Burcu,beğendiğine sevindim.Yazıyla-tuvalde fırçayla eylemler biraz olsun rahatlatıyor.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık resim ve şiir muhteşem.anlattıkları kitaplara sığmaz

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim.İltifat ediyorsun,Belgin'cim nacizane işte duyguları dile-resme dökmesem olmaz.Sanat anlamında daha çooook başındayım,şairlere ressamlara haksızlık olur Yoksa.

    YanıtlaSil
  11. Merihhh Merih. Sen ince ruhlu, ne berekli hatunsun oyle. Resimler sahane olmus. Satirlarinda siir tadinda olmus. Bayildim.
    Ben yaklasik 8 yildir, televizyon izlemiyorum, haber dinlemiyorum, gazete okumuyorum. Baska turlu ruh sagligimi koruyamam diye dusunuyorum. Gecenlerde Face'de gordugum bir haberi okudum. (Cocuk istismari ile ilgili) 3 gece uyuyamadim. :((

    YanıtlaSil
  12. En iyisini yapıyorsun.keşke bende yapabilsem.televizyon bende nadir seyrediyorum.Tartışma prğ izlenmeden olmuyor.malum memleket meseleleri.Haliyle etkilenmemek mümkün değil.sağ duyu hakim gelir diye umut ediyoruz.beğendiğine sevindim teşekkür ederim.Gel-gitler yaşayarak delirmeden hayatın anlamını,çözebilirsek ne ala.

    YanıtlaSil
  13. Yaşlılar ,çocuklar ,
    muhtaçlar en dayanamadıklarımdan izlerken bile ağladığım günlerce etkisinde kaldığım ama resim çok güzel bir şeyler yazmasanızda çok şey anlatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bazen dayanılmaz oluyor.Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim.

      Sil
  14. Muhteşem bir kadınsın canımcığım yaptıklarınla yazdıklarınla hayran kaldım tablona biraz hüzünlendim içimde birşeyler cızz etti...hayta bu herşeyin farkında olmamıza rağmen güçlü kalabilmek adına acıyada üzütüyede katlanmak zorundayız ...
    Bu güzel çalışmanla aldın beni bir yerlere götürdün Merih'im....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek kadın,seni üzmek istemezdim,biliyorum ki çok duyarlısın,ancak bazen dayanamadığım anlar oluyor,paylaşıp farkındalık yaratma ihtiyacı duyuyor insan üzgünüm.Ben isterim ki hep neşeli mutlu şeyler yapayım yazayım ama ne yazık gerçekten bu acılar var.O nedenlede ben Kendimle,yaşamımda çok barışık bir kadın olmam bunları görmeme engel değil.OHHH ben iyiyim diye ŞÜKÜRLERİ oynayamıyorum.Sevgiler canım.

      Sil
  15. Şiir de tablo da harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur'cum beğendiğine sevindim.teşekkür ederim.Bebişi benim için de kokla.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  16. Merih, beni benden aldınnnn, hayran kaldım.. öyle üzücü, öyle hüzünlü ama öyle harika ki kelimelerinle tualler dans etmiş resmen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne masalı teşekkür ederim.Ancak sizleri üzmek istemezdim,keşke her zaman neşeli-komik şeyler paylaşabilsek,sizin de bildiğiniz,duyarlılık gösterdiğiniz durumlar ben sadece resmle ifade ettim nacizane.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  17. Merihcim Resim ve dizeler içime işledi hani sanki kucaklayıp sarılma hissi verdi yüreğine sağlık ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Merihcim Resim ve dizeler içime işledi hani sanki kucaklayıp sarılma hissi verdi yüreğine sağlık ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  19. Sarıl teyzesi hayali bile güzel sanada onada iyi gelir.ben çizerken inanın üç boyut ötesine geçip yanağını okşadım sanki. teşekkürler,keşke böyle şeyler görmesem ve de çizmesem,sizleride üzmesem keşke.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder