İLKBAHARI CİCİM !


 Mevsim defilesi yapmak geldi içimden.Hep DIY hep DIY .Olmaz ki.                                            Birazda yeni bir şeyler dikmek ,yeni şarkılarda söylemek lazım bazende,    Kızçelerime diktiğim şifon mevsim elbiselerimle günaydınlar sizlere
Bu şifon elbise,kloş kesim belden lastikli,salaş kol model.Yakasındaki olmazsa olmazım küçük fiyonk.Kızlar istemez ama ben yinede bir yerlere  konduruveriyorum işte elimde değil  hastalık,ya boncuk yada fiyonk.O benim imzam ya idare edin artık.

 İlkbaharı cicim çok sevdiğim için,hep yeşildir elbiselerim.
 Salaş bir model üç kat çalıştım.üç ayrı verev kesim kalıpsız,Sadece kızlarımın gögüs ölçüsünü baz aldım astarlı,kollarda salaş parçalarla tamamlandı.

 Yaz mevsimi cicim çok sevdiğim için.hep rengarenktir elbiselerim.
Bak şimdi kız sen ne zaman buraya gelip poz verdin,neyse artık kal burda,bu bir DIY aslında sadece eteklerindeki fisto yeni vallahi ama kıskanç elbise alışmış yeni elbiselere tahammülü yok.Hikayesini anlatayım bari,arada kaynamasın.Beyaz bölüm Merih'in genç kızlık zamanından kalan bir elbisenin eteğinin bir bölümüydü,Pudra renk kısım kızçelerin üç yaş elbiselerinin bir bölümü,gögüsteki jile kısmı kızçelerin 1 . yaş günü elbiselerinden bir bölüm,üzerini boncuklarla işlemişim ne akla şimdi saçma geldi,nedense o işler fazla kaçmış .Neyse gönlü kalmasın dedim,bu hanımıda paylaştık ,üst kısmın yakın çekiminide  gösterelimde tam olsun.
Sonbahar mevsimi cicim çok sevdiğim için,hep sarı-mavi elbiselerim.
Bu güzellikte yine en baştaki yavru ağzı şifon elbisenin kalıbından dikildi,farklı olsun diye eteğinin arkası uzun ön kısa efil efil kelebekler gibi uç uç olsun istedim.Kollar sıfır ama azıcık üzerine salaş parçalar çalıştım.

Kış mevsimi cicim çok sevdiğim için,hep  beyazdır elbiselerim. Kış elbiselerine daha sonra yer verelim sıcak-güneşli günlere karışmasın. iyi tatilleerrr.

Yorumlar

  1. Hepsi ne kadar güzel ve iç açıcı :) blogunuzu takipdeyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz,memnun oldum.Ben de sizin blogunuzu çok beğendim.Takipdeyim.

      Sil
  2. Hepsini de çok beğendim, hele fiyonk çok yakışmış, eline koluna sağlık Merih'ciğim. Güle güle giy. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde'ciğim.Fiyonkumu beğendiğine hele çok sevindim.Sevgiler.

      Sil
  3. Bittim bayıldım bu çiçekli yaz elbiselerine hayran kaldım desem yeri var hayatım hele 3kat çalıştığın modelden dikmek isterdim ama pratik dikemem illada kalıp lazım :) geri dönüşümlü elbisede iyi ki araya sıkışmış yoksa üzerinde ne anılar varmış haberdar olmayacaktık yoksa....çok güzelller valla çokk güzeller Merihim eline emeğine gören gözlerine sağlık maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel'lim,Meleğim teşekkürler.3 kat model çok kolay aslında sen dikersin arkadaşım.Normal düz bir elbise kalıbını, 1.parçayı kumaşı verev tutarak,aşağıya doğru genişletebildiğin kadar kes.2.parçayı aynı kumaşı verev ama kalıbın sadece gögüs üstünden aşağı doğru,genişleterek kes.3.parçayı aynı kalıp kumaş yine verev.bu sefer göğüs altından keseceksin,aynı aşağıya doğru genişleterek,bu arada her parçanın etek boyu digerinden uzun olacak ki kat kat olsun.İnşallah anlatabilmişimdir.Zaten sen daha güzellerini dikiyorsun güzelim tekrar teşekkürler,sanada maşallah.Araya sıkışan geri dönüşüm eminim özellikle senin için dolaptan kaçmıştır.Sana kendini götermese çatlardı valla.

      Sil
  4. Hepsi de tam benim sevdiğim model elbiseler:) Ellerinr sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Handan hanımcım.Eminim sizede çok yakışır.

      Sil
  5. çok güzel görünüyorlar.. tam da mevsime uygun.. iyi günlerde giyin.. :)

    YanıtlaSil
  6. Sifonnnnn, benim korkulu ruyammm:)) Cicislerin cok cici, cok begendim. Guzel gunlerle, saglik ve mutlulukla kullanilsin insallah. Masallah kose bucak doldurmussun yine:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melicim teşekkür ederim,ne yaparsın kıskançlık krizi senin pazenlerden sonra kendime gelemedim.

      Sil
  7. Hepsi çok güzel iyi günlerde giyin :) banada beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Arada uğruyordum,ancak yorumlarım da sorun olmuş,kusura bakmayın.Çok güzel sunumlarınızı çok beğeniyorum.ben de sizi tebrik ederim.

      Sil
  8. Çok güzeller. Birinci ve üçüncüye vuruldum adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu'cuk sakın vurulma,kıyamam sana istediğinden dikerim ben sana.

      Sil
  9. Bu yaz yine çok sıcak geçecekmiş. Kızçeleriniz çok şanslı. Efil efil, tiril tiril ne güzel elbiseler yaratmışsınız. Mağazalardan alınanlara 5 basar hepsi. En alttaki salaş ve baştaki mini fiyonklu pembiş favorim :))
    Ellerinize emeğinize sağlık. Keyifli günlerde giyilsin hepsi

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim.Fiyonk sevenler derneğine hoşgeldiniz.Kızçelerden yana ben de çok şanslıyım çok şükür.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık. Özellikle son elbiseye bayıldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim.

      Sil
  12. Ya, ben de istiyorum bu uçuç elbiselerden ya!
    Çok güzel olmuş arkadaşım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Giyinip kelebekler gibi uçacaksan sanada yaparız arkadaşım.

      Sil
  13. yine harikalar yaratmışsınız.ne kadar rahat görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim rahat gerçekten tek parça giysileri çok severim.

      Sil
  14. Ba yıl dımmmm şifonlar süper 3 parçalı şifonun modelini iki parça şeklin de ben de çalışmayı düşünüyorum geçen yıl az kalınca tülbent kumaş parçası almıştım yaz için inş fırsatım olur dikerim. Ellerine sağlık canım sağlıkla keyifle giy.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim.Tülbentten bende diktim özellikle plajda çok kullanışlı oluyor,eminim çok güzel olur,sana da yakışır şimdiden güle güle giy diyeyim arkadaşım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder